PRIMA PAGINA
   DOMENII DE PRACTICA
   INDUSTRII
   AVOCATI
   CLIENTI
   PUBLICATII
   CONTACT
----------------------------
Arhiva >
Revista Cargo & Bus
Articol WebPR
Zece sfaturi - contracte
Studii de caz

 

Publicatii

Anularea actelor administrative ale CNVM.
Practica judiciara
Autor: Constantin Patraulea
Editura: Hamangiu
Categoria Generala: Jurisprudenta
Data aparitiei: 28 Mai 2012
Format: Carte brosata

Bun cunoscator al pietei de capital din Romania, dl. Constantin Patraulea - fost sef al compartimentului juridic al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare - prezinta cititorilor prima culegere de practica judiciara din Romania in materia valorilor mobiliare, punand la dispozitia celor interesati o selectie interesanta de hotarari judecatoresti, prelucrate atat din perspectiva fostului redactor al deciziilor, atestatelor si avizelor ori regulamentelor CNVM, cat si din perspectiva avocatului pledant din prezent.

Lucrarea reflecta atat exigentele CNVM in exercitarea atributiilor sale, cat si anumite deficiente, uneori constante, ce se inregistreaza in activitatea persoanelor fizice si juridice aflate sub supravegherea Comisiei. In acelasi timp, reflecta modul in care CNVM respecta ea insasi legea in cadrul exercitarii atributiilor sale de supraveghere si control al pietei de capital, reprezentand o modalitate concreta de observare a calitatii actelor normative sau individuale ale acestei institutii.

"Ciini" pedepsiti in instanta >> "Cei de la Dinamo sa nu-i mai trateze pe antrenori ca pe capsunari"

GAZETA SPORTURILOR, 27 Aprilie 2012Printr-o decizie data astazi, Tribunalul Bucuresti a obligat clubul de fotbal Dinamo sa reincadreze un fost antrenor si sa-i plateasca acestuia despagubiri materiale si morale.

Ion Manu, fost antrenor de portari in Stefan cel Mare, fusese incadrat timp de mai multi ani prin contracte succesive de munca pe durata determinata, fiind astfel incalcata legea.

"Este un semnal pentru clubul Dinamo sa inceteze de a-i mai considera pe antrenorii de la sectiile de juniori ca pe capsunari, pentru ca munca de antrenorat nu este o activitate sezoniera, iar Dinamo trebuie sa inteleaga ca legea trebuie respectata si ca acolo unde este cazul si se doreste continuarea muncii cu acelasi antrenor, acesta trebuie incadrat pe perioada de timp nedeterminata", a precizat Constantin Patraulea, avocatul lui Manu.

Arhiva publicatii

 

CONTACT INFO

CABINET DE AVOCAT CONSTANTIN PATRAULEA

Avocat Constantin Patraulea

tel: +40 21/312 88 93;
fax: +40 21/312 88 94;
mobil: +40 723/28 21 29.

e-mail: office@costinpatraulea.ro

 

SONDAJ

Sunteti de acord cu initierea unui proiect de lege privind agravarea raspunderii pentru datoriile comerciale contractate cu rea credinta?


Dumneavoastra sunteti:


vezi rezultatele

 

     

 

www.costinpatraulea.ro Web analytics