PRIMA PAGINA
   DOMENII DE PRACTICA
   INDUSTRII
   AVOCATI
   CLIENTI
   PUBLICATII
   CONTACT

Industrii

Clientii nostri sunt companii romanesti sau multinationale din urmatoarele domenii economice:

Cai ferate si sosele

Biroul nostru de avocatura are o experienta relevanta in consultanta juridica pentru clienti foarte mari din domeniul constructiilor de cai ferate si sosele. Serviciile cabinetului nostru ce sunt solicitate de clienti din acest domeniu sunt in special servicii de consultanta in ceea ce priveste procedura achizitiilor publice reglementata de OUG 34/2006 si HG925/2006.

Ne mandrim ca am realizat interpretari inovatoare ale reglementarilor privind achizitiile publice, in beneficiul clientilor nostri. interpretari care - ceea ce este cel mai important - au fost acceptate de catre autoritatea publica contractanta implicata.

De exemplu am fost solicitati de un client ce intentiona sa participe la o licitatie publica pentru atribuirea de lucrari de reabilitare sosea si poduri si care era pus in imposibilitate de a participa la aceasta licitatie .

Problema in litigiu era ca in documentatia de atribuire fusesera inserate criterii tehnice de catre autoritatea contractanta pe care clientul nostru nu le indeplinea desi avea o experienta relevanta in domeniu fiind una din companiile de referinta in plan european.

In urma analizarii atente a situatiei de fapt raportate la textul incriminat din documentatia de atribuire biroul nostru a identificat existenta si a unei alte variante, in plus fata de cea impusa de catre autoritatea contractanta ca unica modalitate de indeplinire a criteriilor tehnice de catre ofertanti.

Identificarea celei de-a doua modalitati, utila clientului nostru, prin care acesta putea realiza indeplinirea criterilor tehnice, a fost realizata de catre biroul nostru de avocatura intr-un timp record prin studiul atent si interpretarea corerspunzatoare a legii raportata la situatia de fapt.

Spre satisfactia noastra, autoritatea contractanta, care fusese sesizata de client in acest sens, a dat dovada de profesionalism validand in timp util punctul de vedere al cabinetului nostru si permitand astfel participarea clientului nostru in aceasta licitatie.

Constructii civile si industriale

Companii de constructii civile si industriale beneficiaza de serviciile oferite de catre biroul nostru, ocupand o pondere insemnata in activitatea noastra de consultanta.

Consultanta privind redactarea, modificarea ori negocierea contractelor de antrepriza ori subantrepriza dar si consultanta in interpretarea ori aplicarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice au devenit domenii de practica curenta in activitatea noastra. De asemenea biroul nostru reprezinta clienti- firme de constructii- in fata instantelor de judecata pentru solutionarea litigiilor in care acestia sunt implicati.

Industria prelucrarii lemnului

Biroul nostru numara printre clientii sai si companii din domeniul prelucrarii lemnului, noi avand o experienta relevanta in intelegerea si rezolvarea problemelor juridice specifice cu care acestia se confrunta.

Suntem solicitati de catre clienti din acest domeniu atat in activitatea de consultanta privind dreptul contractelor, cat si in activitatea de consultanta pentru restructurarea ori reorganizarea acestor intreprinderi, experienta noastra in acest domeniu cantarind adesea in mod esential in luarea unor decizii de management.

Societati financiare

Titularul biroului nostru de avocatura, dl.Constantin Patraulea, s-a implicat in activitatea teoretica, de reglementare a anumitor aspecte juridice in domeniul pietei de capital.

De exemplu reglementari privind tranzactiile directe intre detinatorii de valori mobiliare ori cele privind informarea periodica si continua a investitorilor au fost redactate de catre dl. Patraulea singur sau in colectiv cu alti specialisti ai pietei de capital, acestea fiind adoptate de catre CNVM si publicate in Monitorul Oficial al Romaniei.

Biroul nostru are clienti din domeniul serviciilor financiare oferind consultanta atat pentru raporturile cu autoritatea de reglementare cat si pentru operatiunile specifice pietei de capital.

Industria chimica

Cabinetul nostru de avocatura ofera servicii pentru clientii sai ce activeaza in domeniul productiei in industria chimica. Aceste servicii constau atat in consultanta comerciala cu caracter multidisciplinar cat si in consultanta pe linia dreptului muncii sau a dreptului fiscal.

De asemenea biroul nostru este angajat in vederea recuperarii de creante neincasate inclusiv prin reprezentarea clientilor din acest sector economic , in acest scop, in fata instantelor de judecata.

Intreprinderi de comert

Biroul nostru are clienti atat in sfera importatorilor cat si a distribuitorilor de marfuri, produse alimentare, nealimentare, utilaje industriale, ambalaje etc. Serviciile de care clientii nostri beneficiaza sunt atat servicii de consultanta din domeniul dreptului contractelor ( redactare, modificare ori negociere contracte de vanzare cumparare, distributie etc. ) cat si servicii de asistenta juridica si reprezentare a acestor clienti in litigii in fata instantelor de judecata.

Spre exemplu cabinetul nostru reprezinta un client in domeniul concurentei neloiale, domeniu in care practica judecatoreasca din Romania este mult mai saraca decat cea existenta la nivelul Uniunii Europene. Tocmai pentru acest motiv principiile existente in domeniul concurentei neloiale la nivelul Uniunii Europene cat si practica judecatoreasca de aici urmeaza a fi luate in consideratie si de catre instantele judecatoresti din Romania.

Transporturi si telecomunicatii

Intreprinderi din domeniul transporturilor beneficiaza de serviciile nostre atat pentru consultanta in domeniile lor de interes cat si pentru recuperarea creantelor de la clientii acestora.

 

CONTACT INFO

CABINET DE AVOCAT CONSTANTIN PATRAULEA

Avocat Constantin Patraulea

tel: +40 21/312 88 93;
fax: +40 21/312 88 94;
mobil: +40 723/28 21 29.

e-mail: office@costinpatraulea.ro

 

SONDAJ

Sunteti de acord cu initierea unui proiect de lege privind agravarea raspunderii pentru datoriile comerciale contractate cu rea credinta?


Dumneavoastra sunteti:


vezi rezultatele

 

     

 

www.costinpatraulea.ro Web analytics