PRIMA PAGINA
   DOMENII DE PRACTICA
   INDUSTRII
   AVOCATI
   CLIENTI
   PUBLICATII
   CONTACT
----------------------------
Arhiva
Revista Cargo & Bus
Articol WebPR>
Zece sfaturi - contracte
Studii de caz

 

Arhiva publicatii

Aloe Vera cu aroma de concurenta neloiala

WebPR - 24 decembrie 2010

Justitia romana a pus in aplicare in premiera absoluta un principiu important de drept European in materie de concurenta neloiala. Astfel, a fost decis ca produsele care prezinta etichete de fabrica, originale, prin care o anumita firma este desemnata unic importator in Romania, nu pot fi cumparate de alte firme, din tari ce fac parte din UE si revandute ulterior in tara noastra.

Precedentul fusese stabilit de catre Tribunalul comercial din Bruxelles care a judecat cu nu mai putin de 35 de ani in urma cu privire la dreptul anumitor distribuitori de a vinde parfumul Guerlain cu eticheta originala.

Recent Curtea de Apel Bucuresti- sectia comerciala a judecat intr-un caz identic, cu privire la dreptul anumitor distribuitori de a vinde bautura racoritoare ALOE VERA OKF - obligand firma Gala Trading Distribution sa inceteze definitiv comercializarea produselor OKF cu eticheta originala pe care figureaza numele importatorului.

Bautura racoritoare Aloe Vera OKF, era cumparata din Olanda de catre firma Gala Trading cu eticheta originala cu mentiunea Ozcocktail importator pentru Romania, fiind ulterior pusa in vanzare in Romania.

Produsele care prezinta etichete de fabrica, originale, prin care o anumita firma este desemnata unic importator in Romania, nu pot fi cumparate de alte firme, din tari ce fac parte din Uniunea Europeana si revandute ulterior in tara noastra.

Avocatul Constantin Patraulea, care a reprezentat firma Ozcocktail in proces, a declarat ca "Hotararea Curtii de Apel Bucuresti este una deosebit de importanta, pe de o parte pentru ca aliniaza Romania la practica instantelor europene in materie de concurenta neloiala, iar pe de alta parte incurajeaza multe alte firme romanesti, victime ale concurentei neloiale, sa se adreseze instantelor de judecata in vederea stoparii acestor practici".

Constantin Patraulea a fost director al directiei juridice a CNVM, apoi consilierul juridic al ELVILA SA, fiind in prezent avocat la Cabinetul de Avocatura Patraulea Constantin, cu specializare exclusiva in dreptul comercial.


 

CONTACT INFO

CABINET DE AVOCAT CONSTANTIN PATRAULEA

Avocat Constantin Patraulea

tel: +40 21/312 88 93;
fax: +40 21/312 88 94;
mobil: +40 723/28 21 29.

e-mail: office@costinpatraulea.ro

 

SONDAJ

Sunteti de acord cu initierea unui proiect de lege privind agravarea raspunderii pentru datoriile comerciale contractate cu rea credinta?


Dumneavoastra sunteti:


vezi rezultatele

 

     

 

www.costinpatraulea.ro Web analytics