PRIMA PAGINA
   DOMENII DE PRACTICA
   INDUSTRII
   AVOCATI
   CLIENTI
   PUBLICATII
   CONTACT
----------------------------
Istoricul nostru >
Recomandari clienti

 

Istoricul nostru

1995: Constantin Patraulea redacteaza proiectul primului regulament al COMISIEI NATIONALE A VALORILOR MOBILIARE.

Acesta, sub numele de Regulamentul de etica si conduita al membrilor si personalului CNVM va fi adoptat de Comisie si publicat in Monitorul Oficial al Romaniei.

1995: Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare reglementeaza tranzactiile directe intre detinatori de valori mobiliare.

Incepand cu acea data instrainarea de valori mobiliare se va face ca regula generala prin intermediul societatilor de valori mobiliare iar tranzactiile directe vor fi permise numai in cazuri exceptionale, precis reglementate.

Proiectul acestui act normativ a fost redactat de catre titularul cabinetului nostru de avocatura.

1996: Constantin Patraulea este numit in functia de sef al departamentului juridic al CNVM.

Titularul cabinetului nostru de avocatura participa impreuna cu un colectiv de specialisti romano-americani la redactarea Instructiunilor privind informarea periodica si continua a investitorilor in valori mobiliare.

1996: Producatorul suedez de electrocasnice Electrolux cere in instanta anularea marcii Elvila, pe motiv de asemanare frapanta cu marca Electrolux, de natura sa creeze confuzie in ochii cumparatorului neavizat.

Procesul se muta la Curtea de Apel Bucuresti dupa ce Tribunalul Bucuresti considerase ca intre cele doua marci sunt suficiente diferente.

Curtea de Apel Bucuresti mentine solutia tribunalului: marca Elvila ramane in proprietatea acestei firme, lider de piata in domeniul productiei de mobilier.

Elvila a fost reprezentata in instanta pe tot parcursul procesului de catre titularul cabinetului nostru de avocatura.

1998: Constantin Patraulea participa impreuna cu alti specialisti la redactarea proiectului de modificare a Legii 31/1990 privind societatile comerciale.

1999: Societatea de Investitii Financiare Banat Crisana ataca la Tribunalul Bucuresti actele de constituire ale Elvila SA, realizata in anul anterior, nefiind de acord cu participarea la capitalul social al acesteia de catre Carpatina Ramnicu Valcea si Relaxa Mizil, doua firme la care SIF Banat Crisana era actionar.

Atat Tribunalul cat si Curtea de Apel au infirmat punctul de vedere al SIF Banat Crisana.

Elvila a fost aparata pe tot parcursul procesului de catre Constantin Patraulea.

1999: Titularul cabinetului nostru de avocatura infiinteaza la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti, in anul 1999, prima societate pe actiuni cu aport in natura constand in uzufruct asupra fondului de comert al altei societati comerciale, ceea ce a constituit o premiera in Romania.

2000: Firma producatoare de mobilier Elvila actioneaza in instanta de judecata contra AVAB pentru reglarea datoriilor sale in valoare de 17,5 mil dolari SUA.

Faza finala se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Elvila fiind aparata de catre Cabinetul de avocatura Diana Esanu pe tot parcursul procesului.

Constantin Patraulea a reprezentat Elvila in fata instantei supreme in faza concluziilor pe fond.

De partea AVAB au fost avocatii de la casa de avocatura Sulica si Asociatii acum Babiuc, Sulica si Asociatii.

Procesul, intens mediatizat, a fost castigat de catre Elvila, instanta suprema fiind de acord cu cererea ca blocul Elvila sa treaca in patrimoniul statului in contul datoriilor acestei firme.

2002: Casa de Asigurari de Sanatate Judeateana Neamt cere Tribunalului Neamt anularea unor acte presupus frauduloase incheiate producatorul de mobila Pamex SA.

Introducerea acestei actiuni in anulare de catre CASJ Neamt avea drept scop recuperarea unei creante de 15 miliarde lei vechi.

Procesul a fost reflectat pe larg in presa locala si centrala, miza fiind de fapt fabrica locala de mobila cu mai mult de 1500 de angajati, ce era amenintata cu inchiderea in cazul in care CASJ Neamt ar fi obtinut castig de cauza.

Constantin Patraulea a reprezentat in acest proces firma Elvila care fusese citata la solicitarea CASJ Neamt.

Pentru a obtine castig de cauza in acest proces, Constantin Patraulea a mizat pe proba cu expertiza contabila in baza careia instanta si-a format deplina convingere ca actele de instrainare, pretins a fi fost facute in frauda CASJ Neamt, erau de fapt acte de comert valabile si legale.

Procesul s-a desfasurat pe parcursul a mai mult de 3 ani iar cererea reclamantei a fost respinsa.

2007: Constantin Patraulea apara un contravenient pe care Politia Rutiera il amendase cu o amenda record: 20.000 lei. Procesul verbal de constatare este anulat.

2008: Cabinetul de avocatura Constantin Patraulea incheie primul sau contract de asistenta juridica cu o firma europeana de infrastructura rutiera si feroviara.

Biroul mai reprezinta lideri de piata cum sunt producatorul olandez de ambalaje Schoeller Arca Systems, societatea europeana de investitii financiare EuroOrient Securities and Financial Services Ltd sau dezvoltatorul imobiliar Universal Property patronat de Nicolaie Ratiu.

De asemenea biroul reprezinta asociatii patronale cum sunt de exemplu Asociatia Hartiei.

2010: Cabinetul de avocatura Constantin Patraulea reprezinta clienti in litigii comerciale cu o rata de succes a ultimilor trei ani de peste 90%.

EKIUM ROMANIA, TRANSIBO, DECO DESIGN, OZCOCKTAIL etc. au beneficiat de serviciile noastre de reprezentare in instanta in cursul anului 2010.

 

CONTACT INFO

CABINET DE AVOCAT CONSTANTIN PATRAULEA

Avocat Constantin Patraulea

tel: +40 21/312 88 93;
fax: +40 21/312 88 94;
mobil: +40 723/28 21 29.

e-mail: office@costinpatraulea.ro

 

SONDAJ

Sunteti de acord cu initierea unui proiect de lege privind agravarea raspunderii pentru datoriile comerciale contractate cu rea credinta?


Dumneavoastra sunteti:


vezi rezultatele

 

     

 

www.costinpatraulea.ro Web analytics